דבר הדקאן

תלמידים, בוגרים, חברי סגל וידידים יקרים,

עם הקמתה חרטה הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב על דגלה את החתירה למצוינות. מורשת זו מחייבת אותנו גם היום. הפקולטה שלנו היא היחידה בישראל לה הוענק תו תקן בינ"ל של איכות ומצויינות ע"י ארגון AACSB. בפקולטה מתנהל היום מחקר ברמה גבוהה במיוחד והיא מהווה בית למספר רב של חוקרים ברמה עולמית. אין זה סוד שאיכות התלמידים שלנו היא יוצאת דופן וסף הקבלה לפקולטה שלנו הוא הגבוה בישראל. בוגרים שלנו מכהנים היום במספר רב של משרות מפתח בכל תחומי הניהול העסקי, השרות הציבורי והכלכלה בישראל. חתירה למצוינות מחייבת, כמובן, גם קשר הדוק עם הקהילה העסקית בארץ ובעולם. קשר זה בא לידי ביטוי בשילוב בהוראה בפקולטה של מרצים מן הסקטור העסקי והציבורי כדי לחבר את העולם העסקי/כלכלי לעולם האקדמיה, בתכניות כגון "ראשים חושבים" - רב שיח המקשר את המחקר הנערך בפקולטה לניסיון של אנשי עסקים בולטים בישראל ובחו"ל, בפעילויות ה Board הישראלי של הפקולטה לניהול בו חברים נציגים של הצמרת הכלכלית בישראל, בפעילות ה Board הבינלאומי של הפקולטה, בתכנית Kellogg-Recanati שהיא אחת מהתכניות הטובות בעולם לתואר שני במנהל עסקים, בתוכניות לחילופי סטודנטים, בתכנית International MBA שתיפתח בחודש ספטמבר השנה, ועוד.

לפקולטה ארגון בוגרים גדול ופעיל המקיים מגוון רחב של אירועים, כנסים, הרצאות, סיורים בתעשייה, מפגשי networking, תוכניות mentoring, פורום באינטרנט, ועוד. שיתוף הפעולה והסינרגיה בין סטודנטים איכותיים במיוחד, חוקרים ברמה עולמית, מרצים מן העולם העסקי ובוגרים שיש להם מעמד והשפעה בתעשייה ובסקטור הציבורי מספקים את הקרקע המתאימה למצוינות שהיא המטרה העיקרית בפעילות של הפקולטה.

הפקולטה מחויבת להעניק לתלמידיה ובוגריה כלים ניהוליים ברמה גבוהה, ללמד תיאוריות וטכניקות ניהוליות חדשניות, לספק ידע מתאים למנהיגים בסקטור העסקי והציבורי, לערב את תלמידיה ובוגריה בקהילה, ולתת לתלמידיה רקע מתאים באתיקה ומעורבות חברתית. אני מקווה שכל אלה יספקו לנו קשר חם ועמוק עם תלמידי הפקולטה ובוגריה  גם בשנים הבאות.

לבסוף, על מנת לשמר רמה גבוהה בכל תחומי פעילותינו בישראל עלינו לאזן באופן מושכל בין ארבעת עמודי התווך של הפקולטה: מחקר מעולה, הוראה איכותית, דיאלוג מתמיד עם הקהילה העסקית בארץ ובחו"ל, ואחריות חברתית. איזון זה מחייב, בין היתר, קליטה של חוקרים צעירים מחו"ל ומישראל על מנת ליצור מסה קריטית של מצוינות מחקרית והוראה איכותית. בשנים 2006-2008 קלטנו ששה עשר חוקרים צעירים מצטיינים ועלינו לקלוט מספר דומה או גדול יותר של חוקרים מצטיינים בשלוש השנים הבאות. סגל אקדמי מעולה ומאוזן יאפשר לנו להשפיע באופן חיובי ומהותי על הקהילייה העסקית בישראל ולממש את הציפיות מאיתנו בתחום ההוראה, המחקר והאחריות החברתית.

אני משוכנע שבעתיד תעמוד הפקולטה במטלות העומדות בפניה, ובשם הסגל האקדמי והניהולי שלנו אני מאחל לתלמידי הפקולטה, לבוגריה ולסגל החדש שלה הצלחה.

פרופסור אשר טישלר

דקאן הפקולטה